We zijn klaar voor het nieuwe seizoen... πŸπŸ…β„οΈ
Zomer <br/>Lust
Ons favoriete seizoen <br/>is weer van start!

April '24

De zonnestralen komen door en de lente start rustig op. Het moment waarop onze geitenfarm tot leven komt de natuur zich van de beste kant laat zien. Het is ons favoriete seizoen, waarin we nooit stil zitten en er werkelijk van alles gebeurt, zowel binnen als buiten.

Momenteel worden er volop lammetjes geboren en dat zorgt voor een gezellige drukte. Ze zitten vol energie en zijn vanaf het eerste moment druk met elkaar in de weer. We helpen ze een handje en zorgen voor een omgeving waarin ze zo gezond mogelijk kunnen opgroeien.

Geiten zijn ongeveer vijf maanden drachtig en tijdens deze draagtijd houden we hun gewicht goed in de gaten. Door het uitzetten van de baarmoeder kunnen ze tijdelijk minder eetlust hebben, daarom is voldoende beweging en de juiste voeding extra belangrijk.

Met zorg en aandacht voor <br/>onze dieren en omgeving.

We passen deze aandacht ook toe op ons land. We gebruiken onze eigen organische mest om de grond vruchtbaar te maken, waarmee we onze gewassen helpen groeien en de bodemkwaliteit verbeteren, terwijl we onze afhankelijkheid van chemische alternatieven verminderen.

Nu de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, zien we het land groener worden en kunnen de geiten weer genieten van het verder gras. Hier zijn ze doel op! Overigens geven we het land voldoende rust door rotatiebegrazing, zodat deze in goede conditie blijft.

Zo minimaliseren we de milieueffecten en houden we het welzijn van onze geiten zo hoog mogelijk. Hiervoor investeren we voortdurend in nieuwe technieken en processen, om een zo ideaal mogelijk evenwicht tussen productiviteit en duurzaamheid te bereiken.

De lente is een ideaal moment om onze geitenboerderij eens van dichterbij te komen bekijken en te ontdekken hoe we met toewijding aan duurzaamheid een bloeiend ecosysteem, gezonde dieren en hoogwaardige producten realiseren. Leuk als je een keertje langskomt!

Tijmen Verkuil
Geitenfarm Hoeve Zomerlust
Streefkerk (NL)
Lees verder
Nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang alle nieuwste nieuwtjes omtrent onze geitenhoeve.
Uitschrijven is gemakkelijk via de uitschrijflink in onze e-mails.
Inschrijven nieuwsbrief! πŸ‘
Β Met het inschrijven ga je akkoord met ons .